Bloemkunst 2017 Kasteel Groeneveld

Van zaterdag 16 t/m zondag 24 september is Kasteel Groeneveld één grote bloemenzee.

Het thema ‘Afscheid van de zomer’ komt naar voren in de bloemselectie en het kleurgebruik van de imposante kunstwerken.

De expositie ‘BLOEMKUNST’ is vorig jaar, na vijftien jaar afwezigheid, met veel succes teruggekeerd naar Kasteel Groeneveld in Baarn. Dit jaar zijn kamer, hoofdbloem en arrangeur vooraf aan elkaar hebben gekoppeld. Zowel de arrangeur als de stijlkamer krijgen de uitdaging van een nieuwe hoofdbloem, waardoor Bloemkunst 2017 weer een complete verrassing wordt. In elke kasteelkamer zijn unieke florale kunstwerken te bezichtigen. Het thema ‘Afscheid van de zomer’ komt naar voren in de bloemselectie en het kleurgebruik van de imposante kunstwerken.

Tijdens Bloemkunst 2017 is ook de lopende tentoonstelling Fiep, Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp, te bezoeken.

Kasteel Groeneveld staat 8 dagen lang in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Van een metersgrote 3D-fantasiebloem tot bessenballustrades en van een orchideeënkroonluchter tot een levensgrote muziekdoos met calla’s en anjers. Ook zijn er bloemwerken te zien die gebaseerd zijn op de fantasierijke wereld van Fiep Westendorp en de elegante hoeden van ontwerpster Herma de Jong. In totaal worden meer dan 20.000 bloemen en planten gebruikt waaronder ook imposante Avalanche-rozen en exclusieve Anthuriums. Geïnspireerd op de hoeden van ontwerpster Herma de Jong zullen topbloemstylisten 10 hoeden extreem groot met minimaal 1 meter diameter namaken van bladeren, bloemen en grassen. 15 hoeden zullen door leerlingen op 1 op 1 schaal worden ontworpen. Deze combinatie expositie wordt heel bijzonder, een lust voor het oog!

Crème de la crème
Bloemkunst 2017 staat onder artistieke leiding van bloemkunstenaar Hans Hoogerwerf. De florale presentaties worden gemaakt door diverse winnaars van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst zoals Dini Holtrop, Martin Groen en Max van de Sluis. Andere toparrangeurs zijn Marcel van der Haar (hoofdarrangeur Floraliën Nederland), Sarah Dikker (Beste Bloemstylist van Nederland) en meesterbinder Hanneke Frankema.
De bezoeker krijgt een indruk van wat er mogelijk is voor bloemkunstenaars die met alledaagse bloemen en planten aan de slag gaan. Bloemkunst is een explosie van creativiteit.

www.kasteelgroeneveld.nl

17 oktober KUNSTROUTE SOEST